Minecraft – Egy nagyon kreatív játék

Beleakadtam egy csomó ilyen építgetős multiplayer (vagy singleplayer) játékba, többségüket letöltöttem, kipróbáltam és a sok közül (Roblox, Atmosphere, Blockland, stb..) egy vitte el az egészet és nem is kevéssel: a Minecraft.

Játékélmény:
Annyira egyszerű és annyira nagyszerű.  Semmi végső lényege nincs, ezt a játékot nem lehet kijátszani. Belépsz, a gép generál egy pályát (tehát nincs ismétlődő pálya), majd a kezedben az irányítás. Egy kis kockakaraktert alakítasz egy kocka világban. Játékmódtól (mert még az is van) függően különböző szabályokhoz alkalmazkodva kezdesz el építkezni, akár házról, akár hegyről legyen szó. De nem is ez az, ami a játék előtt tart, hanem a feeling, az egész hangulata.

Grafika:
Elég kockás a grafika, és ezt annyira pozitív értelemben értem, mint még soha. Tökéletes megvalósítás. Régi az egész, de tökéletesen élvezhető. Egy helyen zavarhatja az embert a grafika: ha még nem játszott vele és screenshotokat néz…

Hangok:
Hasonló a grafikához. Nincsenek HD hangok benne, de ami benne van tökéletesen odaillik. Kellemes hangok, nem bántja a fület sok óra játék után sem és néha felhanngzik egy nagyon lágy zene, egyszerűen fantasztikus.

Összegezve:
A játék nem nagyon ismert szélesebb körökben, de aki ilyen stílust keres és guglizza a fórumokat, hogy na akkor melyik is a legjobb, mindenhol ezt ajánlják és nem is ok nélkül. Az egyetlen árnyoldal, hogy nem free. Jelenleg 10 eurós áron lehet megvenni, de ez hamarosan emelkedni fog (a végső ár 20 euro). Lehet meglepően hangzik, de ennyit bőven megér a játék. A weboldalán lehet játszani a Classic verziót single és multi player-ben is (bár utóbbihoz regelni kell) ingyen is. A jelenleg fejlesztés alatt álló Minecraft Alpha kerül és fog pénzbe kerülni.

10/10

Reklámok
Kategória: Blogpost | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

One Response to Minecraft – Egy nagyon kreatív játék

  1. hajda csaba szerint:

    ja tők jo de az a baj hogy nem magyarul ir a játék
    de azonkivűl nagyon jo

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s